Termeni și condiții

1. Dispozitii generale

Prin prezenta se stabilesc conditiile de vanzare a produselor din magazinul on-line supermobel.ro, societatii Expedo s.r.o cu sediul in Republica Ceha, Tuněchody 135, Tuněchody 53701,  CUI: CZ04527542, si domiciliul fiscal  CUI: RO43480867 Jud. Galati, MUN. Galati, str. Arad nr. 1, bl. PS12, sc. 6, et. 4, ap. 154. Folosirea acestui site, respectiv inregistrarea unei comenzi, implica: acceptarea de catre Dvs. a acestor termeni si conditii, acceptarea de catre Dvs. a utilizarii adresei de posta electronica (e-mail) ca tehnica de comunicatie la distanta. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor. Ne asumam dreptul de a face modificari ale acestor prevederi fara o alta notificare prealabila. Sunteti de acord si acceptati ca, fara nici o notificare prealabila, putem sterge sau adauga orice informatie pe site sau intrerupe orice activitate pe site, iar in cazul in care se fac referiri la alte site-uri nu garantam si/sau confirmam sub nici o forma tipul de informatie pe care il veti gasi pe aceste site-uri. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca vizitati sau nu aceste site-uri sau luati sau nu in considerare informatia gasita acolo.

2. Produse

Pentru fiecare dintre produsele postate pe site-ul mentionat, EXPEDO S.R.O  se obliga sa afiseze toate caracteristicile esentiale ale acestora, care sa permita cumparatorului o identificare, comparare si o alegere corecta. EXPEDO S.R.O isi rezerva dreptul de a modifica fara preaviz caracteristicile produselor afisate. Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate (nuanta, croi etc) Produsele comercializate respecta legislatia romana in vigoare. EXPEDO s.r.o. nu poate fi considerata responsabila pentru utilizarea necorespunzatoare a produselor comandate. 

Produsele din magazin sunt livrate de catre societatea Mobilier Expedo s.r.l., St.Rasaritului, Bolintin-Deal 087015. Reg.Com.: J23/3066/2020 CIF: RO42820049.

Furnizorul si proprietarul produselor este compania Expedo s.r.o.,
Tuněchody 135, Tuněchody 53701, IČ: 04527542, CUI: RO43480867.

3. Obligatiile dumneavoastra de inregistrare

Pentru a cumpara produse de pe site-ul www.supermobel.ro, va trebui sa acceptati termenii si conditiile prezente sa comandati produsul/produsele dorite. In vederea finalizarii comenzii, aveti posibilitatea sa vizualizati urmatoarele date: cumparatorul, detalii facturare, adresa livrare si lista produselor comandate (denumire, cantitate, pret unitar, pret total, valoare totala comanda). In vederea efectuarii unei comenzi, dumneavoastra sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra, asa cum sunt acestea specificate si sunteti de acord sa furnizati aceste informatii corect si complet. In situatia in care consideram ca aceasta obligatie nu este respectata de catre dumneavoastra, ne rezervam dreptul sa va blocam accesul, pe perioada determinata sau nedeterminata, la utilizarea serviciului fara nici o notificare prealabila. Dupa ce ati trimis comanda, in cel mai scurt timp veti primi un mesaj de confirmare a comezii (care cuprinde confirmarea comenzii dumneavoastra, a preturilor produselor comandate si privind livrarea) pe adresa de email comunicata, fie prin telefon de catre un operator.

4. Preturi

Preturile afisate pe www.supermobel.ro sunt exprimate in RON si includ TVA. Facturarea se face la preturile afisate in momentul inregistrarii comenzii.

5. Conditii si modalitati de plata

Plata comenzii se face integral cu numerar și se face in lei, la livrare, fie prin transfer bancar. Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii prin email a comenzii. Plata se face catre reprezentantul firmei de curierat sau la ghiseul oficiului postal ori prin virament bancar.

6. Dreptul de denuntare unilaterala a contractului

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului". Notificarea se va data, semna si trimite de catre Dumneavoastra prin posta la adresa: St.Rasaritului, Bolintin-Deal 087015. In situatia mentionata mai sus, Dumneavoastra veti returna, in termenul prevazut mai sus, produsul ambalat, fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura. Cheltuielile de expeditie vor fi suportate de Dumneavoastra. Produsele trebuie returnate ambalate. Prin deschiderea ambalajelor individuale in care au fost livrate produsele comandate inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare si ca produsele sunt cele comandate si corespund cerintelor dumneavoastra. EXPEDO s.r.o. se obliga sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de maxim 14 de zile de la data denuntarii de catre dvs. a contractului.

În cazul retragerii din contractul de cumpărare-vanzare a produselor textile (pături, perne, cearșafuri, prosoape, saltele, covoare si etc.), respectăm următoarele reguli. Acceptăm pe deplin bunurile returnate care sunt, neutilizate, nespălate și care nu prezintă alte semne de deteriorare. În cazul în care produsele prezintă semne de utilizare sau alte deficiențe, suma rambursării catre dvs. va fi redusă.

7. Limitele responsabilitatii

MOBILIER EXPEDO SRL nu poate fi responsabila pentru neonorarea unei comenzi din cauze de forta majora.

8. Reclamatii

Reclamatiile dvs privind orice probleme legate de livrarea produselor comandate le puteti transmite la adresa de e-mail: reclamatii@supermobel.ro

9. Protectia datelor cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Expedo s.r.o cu sediul in Republica Ceha, Tuněchody 135, Tuněchody 53701, cu codul fiscal CZ04527542, e-mail: info@supermobel.ro, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. Prin completarea formularului necesare efectuarii unei comenzi de pe site-ul www.supermobel.ro, participantul declara ca isi da consimtamantul in mod expres si neechivoc ca datele acestuia cu caracter personal sa intre in baza de date a societatii EXPEDO s.r.o. si sa fie prelucrate si folosite in viitor de catre acesta cu respectarea stricta a prevederilor legale referitoare la protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Toti cei care au furnizat datele cu caracter personal prin completarea formularului mentionat mai sus, au calitatea de persoana vizata, in acceptiunea Legii nr. 677/2001. Scopurile colectarii si prelucrarii datelor de catre  EXPEDO s.r.o. sunt:

• transmiterea de oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing prin e-mail, fara alte obligatii sau plati din partea  EXPEDO s.r.o.  fata de persoana dumneavoastra;

• efectuarea de statistici interne, fara alte obligatii sau plati din partea EXPEDO s.r.o fata de persoana dumneavoastra;

• organizarea de concursuri si campanii publicitare cu premii;

• comert cu amanuntul prin corespondenta (inclusiv comert electronic), inclusiv expedierea produselor comandate catre clientii sai, emiterea si comunicarea facturilor. EXPEDO s.r.o va prelucra datele cu caracter personal pe perioada existentei contului persoanei vizate, iar ulterior stergerii contului persoanei vizate, EXPEDO s.r.o. va transforma datele cu caracter personal in date anonime si le va prelucra in scopuri statistice interne, pe durata existentei societatii. Datele dvs. sunt destinate utilizarii de catre EXPEDO s.r.o. in scopurile mentionate mai sus si nu vor fi dezvaluite tertilor. Prin bifarea casutei "Aboneaza-te la newsletter", persoana vizata isi da acordul sa primeasca oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing prin e-mail de la EXPEDO s.r.o. In cazul in care persoana vizata nu doreste sa primeasca oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing prin e-mail de la EXPEDO s.r.o. nu va bifa casuta ,, Aboneaza-te la newsletter ". EXPEDO s.r.o. garanteaza confidentialitatea datelor personale ale tuturor celor care completeaza formularul mentionat mai sus. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de urmatoarele drepturi: dreptul la informare (art 12); dreptul de acces la date (art 13); dreptul de interventie asupra datelor (art 14); dreptul la opozitie (art 15); dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art 17); dreptul de a va adresa justitiei (art 18).Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata, semnata si trimisa la sediul EXPEDO s.r.o. sau prin mail la info@supermobel.ro. Daca unele din datele dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

10. Jurisdictie

Toate vanzarile societatii EXPEDO S.R.O sunt considerate ca avand loc la sediul firmei, care constituie si locul unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii. Orice litigiu aparut intre clienti si EXPEDO S.R.O se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care partile nu au reusit sa solutioneze litigiul pe cale amiabila, acesta se va solutiona de catre instantele judecatoresti competente.

11. Transferul dreptului de proprietate

Transferul dreptului de proprietate asupra produselor comandate de pe site-ul www.supermobel.ro, se face la momentul incheierii contractului la distanta, respectiv la momentul primirii de catre Dumneavoastra a mesajului prin care va confirmam comanda.

12. Legislatia aplicabila

Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta si Legea 449/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului, Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

13. Politici de returnare

Site-ul functioneaza conform prevederilor legale ale Statului Roman.

Conform OUG nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, care aproba ordonanta, "consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile, singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor."

Conform legislatiei romanesti in vigoare, renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului este aplicabila doar consumatorilor clienti persoane fizice (OUG 34/2014 Art 2 (1) ).

Pentru returnarea produsului trebuie sa notificati in scris acest lucru la adresa de e-mail reclamatii@supermobel.ro sau completați formularul de returnare, numai cererile scrise se vor lua in considerare.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile si documentele care l-au insotit, fara urme de utilizare, manipulare etc.), cheltuielile directe de returnare a produselor vor fi suportate de client. Rambursarea contravalorii produselor se va face in cel mult 14 de zile de la data denuntarii acestora. În cazul în care produsele a căror returnare se solicită prezintă urme de uzură, zgârieturi, lovituri, componente sau accesorii lipsă, sau nu sunt returnate în aceeași stare în care au fost livrate către CLIENT, Expedo s.r.o. de a va opri un anumit procent din suma achitata pentru reparatii/curatare. Suma achitata va fi restituita in cont bancar. Produsele (mobilier, canapele, saltele) executate pe dimensiuni speciale și/sau personalizate de către client (nu de serie), nu vor putea fi returnate.Nu ne asumăm răspunderea pentru transportul și manipularea produselor efectuate de către client. Pentru mobilierul deteriorat la transport, se va percepe o taxa suplimentară, pentru aducerea la starea inițială (schimbare husă, curățare chimică, reparatii, etc.).

NU SE POT RETURNA URMATOARELE CATEGORII DE PRODUSE:

 • Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri
 • Produse aduse pe comenzi speciale

Prin acesta cale va informam ca ne dorim sa fim un magazin online ceea ce inseamna ca majoritatea comenzilor ar trebui livrate prin curieri. Conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14 zile se aplica numai persoanelor fizice si numai in cazul produselor livrate prin curier.

Atasament:  Formular de returnare - click pentru descarcare.

14. Garantia produselor

In stabilirea Politicilor de returnare si Garantie a Produselor se completeaza cu dispozitiile legale cuprinse in urmatoarele acte normative:

 •  Legea nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora 
 •  Legea nr.363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor 
 • OG nr.21/1992 privind protectia consumatorilor
 • OG nr.99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata
 • OUG nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii;

 „Puteti găsi politica de garanție în acest document.“ 

Consumatorul care achizitioneaza Produse, beneficiaza de garantie pe o durata de 2 ani de la achizitionarea acestora, daca produsul cumparat este neconform. Pentru produsele cu o durata medie de utilizare mai mica de 2 ani, garantia este valabila pentru durata respectiva.

Obiectiunile referitoare la eventualele nereguli si/sau lipsuri cu privire la integritatea coletelor (cutii deteriorate, sparte, pachete rupte, umede etc.) si a Produselor aferente acestora se vor face in momentul livrarii pe documentul de livrare sau prin intocmirea un proces verbal de constatare, sau prin refuzul primirii si platii coletului. Orice reclamatie ulterioare cu privire la aceste aspecte, nu vor putea fi luate in considerare. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna, iar confirmarea o reprezinta semnatura de pe documentul de transport.

Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare consumatorul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate ori dacă lipsa de conformitate îşi are originea în materialele furnizate de consumator.

Urmatoarele operatiuni asupra/cu privire la produse sunt strict interzise:

 • Desfacerea ambalajelor Produselor cu obiecte taioase sau dure;
 • Taierea, lovirea sau zgarierea Produselor ori frecarea acestora de alte suprafete;
 • Asezarea Produselor la mai putin de 1m de sursele de caldura (fac exceptie piesele de mobilier de bucatarie proiectate in acest scop);
 • Utilizarea sau depozitarea ori pastrarea Produselor in medii umede sau la temperaturi de sub 18 grade ori peste 30 grade Celsius precum si in medii cu variatii de temperatura;
 • Curatarea Produselor cu solutii abrazive sau care contin solventi chimici, acizi, petrol, gaz, detergenti sau alcool (se recomanda incercarea in prealabil pe o suprafata mica, ascunsa);
 • Umezirea excesiva a Produselor (se recomanda curatarea Produselor cu o carpa usor umezita intr-o solutie de 50% apa cu 50% sapun lichid cu pH neutru, urmata imediat de stergerea cu o carpa uscata);
 • Dehidratarea pielii (hidratarea pielii cu produse de intretinere speciale este absolut necesara pentru ca pielea sa nu se usuce si sa nu crape);
 • Indoirea, rasucirea, curbarea si/sau rularea saltelelor;
 • Mutarea Produselor prin impingere, tragere etc. (Produsele demontabile trebuie demontate pentru a fi mutate);
 • Utilizarea Produselor in oricare alt scop in afara celui pentru care au fost proiectate.
  Instructiuni si recomandari privind utilizarea si intretinerea Produselor:
 • Saltelele se rasucesc lunar la 180 grade, iar la 6 luni se intorc pe cealalta fata (fac exceptie saltelele cu utilizare pe o singura parte, care doar se vor rasuci lunar in acelasi plan); se recomanda utilizarea saltelelor pe somiere deschise (lamele, tapitate etc.) care permit aerisirea acestora.
 • Cand doriti sa mutati un Produs ce nu poate fi demontat, nu impingeti si nu trageti de acesta ci ridicati-l de la baza;
 • La montarea picioarelor unui Produs, acesta se pozitioneaza pe spate, se monteaza picioarele iar apoi se aduce in pozitia normala dorita prin ridicare (solicitati ajutorul cel putin inca unei persoane pentru a putea ridica de la sol Produsul si a evita astfel ranirea dvs sau deteriorarea Produsului);
 • Nu sariti pe Produse (pat, canapea, fotoliu etc.), nu va aruncati, nu va asezati pe brate, nu trageti de subansambluri/perne/decoratiuni si nu fortati mecanismele; nu expuneti Produsele la surse de caldura sau direct la soare;
 • Pielea trebuie stearsa saptamanal cu o carpa moale si uscata, iar hidratarea se face la fiecare 2 luni cu solutii de hidratare speciale, incercate in prealabil;
 • Respectati interdictiile si recomandarile cu privire la umiditate si temperatura;
  Solutiile de curatare se aplica si se sterg fara frecare; desi anumite urme pot fi curatate cu guma alba de sters creionul se recomanda evitarea frecarii excesive si/sau aplicarea de presiune;
 • Tapiteriile si husele se curata doar in centre specializate;
 • Se recomanda ancorarea Produselor in perete pentru a evita caderea acestora, precum si distribuirea pe orizontala in mod uniform a obiectelor pe rafturi si polite ori in sertare; pentru stabilitate se recomanda amplasarea obiectelor grele la baza produselor si interzicerea copiilor sa se joace cu produsele (escaladare, sarituri, agatare de usi, rafturi, polite, sertare etc.).

 Produsul este considerat neconform daca nu are aceleasi caracteristici/calitati precum cele prezentate pe site sau inscrise in factura. Raspunderea  Expedo s.r.o. poate fi angajata daca lipsa de conformitate a produsului apare intr-un termen de 2 ani calculat de la data livrarii si daca Cumparatorul ne informeaza despre aparitia lipsei de conformitate in termen de 2 zile de la data la care a constatat-o sau trebuia sa o cunoasca in mod rezonabil, dar in niciun caz mai tarziu de doua luni de la data la care a fost constatata. Pentru produsele cu o durata medie de utilizare mai mica de 2 ani, lipsa de conformitate trebuie comunicata pana la implinirea respectivei durate.